Africké brambory

Seznam surovin

brambory 600 gramů (oloupané)
hovězí maso 250 gramů
batáty – sladké brambory 200 gramů
paprika červená 1 kus
paprika zelená 1 kus
vývar 2,5 decilitru
rajčatový protlak 2 lžíce
olej 2 lžíce
skořice 1 lžička (mletá)
paprika sladká 1 lžička (mletá)
sůl
máta 1 snítka (na ozdobení)
cibule červená 1 kus (na ozdobení)

Postup přípravy

Brambory i dobře omyté, případně oloupané batáty nakrájíme na plátky, krátce je povaříme v osolené vodě a necháme odkapat.

Drobně nakrájené maso opečeme v pánvi na oleji. Přisypeme mletou papriku se skořicí, promícháme, zalijeme vývarem a provaříme. Přimícháme protlak a rozinky, směs nalijeme do velké mísy, přidáme brambory a očištěné, na kousky nakrájené papriky, osolíme, promícháme a vše rozložíme na hlubší plech. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.

Horké brambory rozdělíme na talíře, doplníme je tenkými plátky červené cibule a lístky máty a podáváme.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře