Aljaška II

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!

Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut 
Mražení a zachlazování

Ingredience

500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny (viz Něco navíc)
500 ml malinového sorbetu (viz Něco navíc)
1 hotový dortový piškotový korpus

NA MERINGUE

4 bílky
1 hrnek krupicového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
špetka soli

Příprava jídla

1 Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií. Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2 Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.

3 Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu a sorbet můžete pochopitelně koupit, ale můžete se také pustit do jejich přípravy.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře