Aloo gobi (brambory a květák)

Na 4 porce potřebujete:

4 lžíce rostlinného oleje,
500 g brambor,
1 středně velký květák,
2 cibule,
250 ml loupaných rajčat,
1 červenou chilli papričku,
4 stroužky česneku,
1 lžíci nastrouhaného zázvoru,
1 lžičku koření garam masala,
1 lžičku kurkumy,
1 lžičku římského kmínu,
½ lžičky chilli koření,
velkou hrst čerstvého koriandru,
sůl,
pepř

Postup:

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte v něm pokrájenou cibulku doměkka. Poté přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku (tu opět můžete vynechat, pokud nejste jejími milovníky). Po spojení všech chutí vložte na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozebraný květák. Brambory a květák chvilku restujte, poté ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a poduste, dokud brambory s květákem nezměknou. V případě potřeby podlejte trochou vody. Přidejte loupaná rajčata a dle potřeby ještě do změknutí orestujte.

Přidejte všechny druhy koření, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte, aby se chutě pěkně propojily. Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr. V tomto orestovaném a sušším stavu je pokrm hotov.

Tip: Aloo Gobi posypte ozdobte koriandrem, můžete podávat s rýží nebo zkuste indické placky chapati. Můžete si je koupit v obchodě nebo si je udělat doma. K jejich výrobě vám postačí pouze mouka a voda.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře