Americké cookies s čokoládou

Není asi nic rychlejšího než tyto americké sušenky. Smíchání těsta zvládnete během pár minut, ale pak si musíte dávat dobrý pozor na teplotu a dobu pečení. Když to přeženete, budou sušenky suché, v opačném případě z trouby vyndáte horkou hmotu. Zkuste 10 minut na menší sušenky a 12 na velké cookies.

2 plechy porce
do 30 minut

Suroviny (2 plechy porce)

nasekaná čokoláda (na vaření 51 % kakaa) 1 hrnek (200 g)
polohrubá mouka 1 hrnek
hladce namletá špaldová mouka 1/2 hrnku
kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
špetka soli
máslo, pokojové teploty 1/2 hrnku (100 g)
třtinový cukr 1/2 hrnku
domácí vanilkový cukr 2 lžíce
vejce 1 ks
mléko 1 lžíce

Postup

Čokoládu nakrájejte na menší kousky.

Mouky spolu s práškem do pečiva prosejte a přidejte sůl. Vše přendejte do jedné větší mísy.

Máslo v menší míse utřete s cukry a nakonec zapracujte vejce a mléko. Přidejte k suché směsi a propracujte. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn.

Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.

Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmístěte hroudy trošku dál od sebe. Mně se na plech vešlo 12 sušenek.

Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké.

Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře