Ananasové muffinky z kukuřičné mouky

Svačinka po hrabání listů. Dnes to venku šlo, ale jinak už se zdá, že zima pomalu přebírá žezlo. Stromy téměř bez listů a v Krkonoších první prašan.
Muffinky jsou bezlepkové a bez cukru, dají se upravit i na veganské. Ovocná těsta mi často spadnou….aspoň se nabídl prostor k náplni a ozdobě. Líbí se to dětem a ještě raději je pak mlsají 😉

Na 16 mufinek:

1/2 hrnku slunečnicových semínek nebo ovesných vloček
2 hrnky kukuřičné mouky
prášek do pečiva s vinným kamenem
2/3 hrnku rýžového mléka
1/3 hrnku olivového oleje
1/2 ananasu
6 datlí nebo asi 1/3 hrnku třtinového cukru
2 vejce (nebo 2 lžíce chia semínek smíchané s 6 lžícemi vody)

jogurt nebo nějaká rostlinná alternativa
mražené ovoce
jedlé květy nebo bylinky

Postup

Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohromady. Nalijeme do vymazaných formiček na muffiny nebo s košíčky na muffiny. Pečeme je při 200°C 30 minut, podle toho jak je chcete mít vypečené 😉 Pokud vám po upečení spadnou jako mě, ozdobte je jogurtem nebo nějakou rostlinnou alternativou, mraženým ovocem a jedlými květy nebo bylinkami.

Zdroj: apiastrum.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře