Ančovičkové linguine

Italská klasika vás dostane jednoduchostí a příjemnou chutí. Ančovičky jsou základem mnoha italských receptů právě pro svoji výraznou chuť.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

3 stroužky česneku
10 cherry rajčátek
2 lžíce nasekané bazalky
sůl
400 g těstovin linguine
4 filátka ančoviček
1 červená chilli paprička
1 hrst oliv
extra panenský olivový olej

Postup

Krok 1: Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej, na kterém orestujte na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájené ančovičky a chilli papričku zbavenou semínek.

Krok 2: Jakmile vše chytne lehce zlatavou barvu, přidejte cherry rajčátka, olivy, osolte a 5 minut zvolna opékejte. Pak promíchejte se slitými těstovinami a přidejte nasekanou bazalku. Dle chuti dosolte a podávejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře