Italská klasika vás dostane jednoduchostí a příjemnou chutí. Ančovičky jsou základem mnoha italských receptů právě pro svoji výraznou chuť.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 15 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
3 stroužky česneku
10 cherry rajčátek
2 lžíce nasekané bazalky
sůl
400 g těstovin linguine
4 filátka ančoviček
1 červená chilli paprička
1 hrst oliv
extra panenský olivový olej
Postup
Krok 1: Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej, na kterém orestujte na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájené ančovičky a chilli papričku zbavenou semínek.
Krok 2: Jakmile vše chytne lehce zlatavou barvu, přidejte cherry rajčátka, olivy, osolte a 5 minut zvolna opékejte. Pak promíchejte se slitými těstovinami a přidejte nasekanou bazalku. Dle chuti dosolte a podávejte.