Anglické velikonoční bochánky

Anglické velikonoční bochánky neboli mazanečky jsou oblíbeným svátečním dezertem

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 20 kusů

Na těsto

400 g hladké mouky
60 g cukru krupice
200 ml mléka
1 vejce
75 g másla
sůl
1 lžička mleté skořice
20 g čerstvého droždí
300 g ovoce
citronová kůra

Na bílý kříž

70 ml vody
70 g hladké mouky
1 špetka soli

Na potření

1 vejce
50 g medu

Postup

Krok 1: Do mísy dejte mouku, přidejte citronovou kůru, droždí, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a vajíčko.

Krok 2: Přidejte cukr, sůl a koření (místo skořice může být i muškátový oříšek nebo anýz) a vypracujte hladké a nelepivé těsto.

Krok 3: Nasekané ovoce – nejlépe sušené, ale může být i čerstvé – přidejte jako poslední. Nechte kynout, dokud není objem dvojnásobný.

Krok 4: Z těsta udělejte na pomoučené ploše bochánky a dobře je „zakoulete“. Vkládejte do olejem vymazaného pekáčku a nechte opět nakynout.

Krok 5: Potřete je vajíčkem. Smíchejte ingredience na bílý kříž a hmotu dejte do sáčku s ustřiženou špičkou a každý bochánek postříkejte do kříže.

Krok 6: Potřete je vajíčkem. Smíchejte ingredience na bílý kříž a hmotu dejte do sáčku s ustřiženou špičkou a stříkejte jím do kříže.

Krok 7: Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20–25 minut. Po upečení ještě potřete medem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře