Angreštový džem

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování!

Počet porcí: Na cca 1¼ litru
Doba přípravy: Do hodiny 
Vaření 0:35

Ingredience

1 kg angreštu
200 g kyselejších jablek
½ kg krupicového cukru
350 g cukru
vrchovatá lžičku kyseliny citronové

Příprava jídla

1 1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).

2 Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře