Antipasti olivy & sýr

Crostini, bruschetta, ciabatta… Jaké zvolíte pečivo a jak je opečete, je zcela na vás! Chléb můžete podávat čerstvý, opéct nasucho v toustovači nebo potřený olejem na grilovací pánvi, jako jsme to udělali my. Prim tu hraje kombinace čerstvého sýra a kvalitních oliv!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut 
Vaření 0:05

Ingredience

1 ciabatta
olivový olej na potření

NA SÝROVOU POMAZÁNKU

100 g mascarpone
120 g čerstvého kozího sýra
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

NA OLIVOVOU TAPENÁDU

hrnek zelených oliv, vypeckovaných hrnek oliv kalamata, vypeckovaných
2 lžíce kaparů
2 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných nadrobno
4 lžíce extra panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Ciabattu nakrájejte na plátky, potřete olejem a opečte na grilu či grilovací pánvi.

2 Na sýrovou pomazánku promíchejte mascarpone s kozím sýrem a citronovou kůrou. Dejte do servírovací misky.

3 Olivy rozmixujte v robotu s kapary, rozmarýnem a olivovým olejem na hrubou pastu. Přemístěte do servírovací misky. Podávejte s opečeným chlebem a sýrem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře