Aromatická bábovka s čokoládou a pomeranči

Šťavnaté pomeranče a chuť hořké čokolády, to je bábovka jako ze snu. A stejně tak dobře i chutná.

Ingredience

250 g špaldová mouka
2 lžičky kypřícího prášku (s vinným kamenem)
2 lžíce kakaa
150 g cukru
4 vejce
100 ml slunečnicový olej
šťáva (z 1 pomeranče)
1 hrst kandovaný pomeranč
1 velký pomeranč
100 g hořké čokolády

Postup přípravy

1
Nakrájíme pomeranč na kousky, rozlámeme čokoládu.

2
Ušleháme cukr s vejci a přidáme olej a šťávu z pomeranče.

3
Do ušlehané směsi vmícháme mouku s kypřicím práškem.

4
Přelijeme polovinu těsta do formy.

5
Přidáme kandované a čerstvé pomeranče a čokoládu.

6
Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a poté ho přelijeme do formy k druhé polovině těsta.

7
Lžící promícháme a vytvoříme vzorce.

8
Pečeme asi 40 minut na 180 °C, poté 10 minut na 170 °C.

Tip:

Po upečení můžeme polít bábovku šťávou z pomeranče a podáváme s pomerančovou marmeládou.

60 min.
12 porce
Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře