Artyčoky v pánvi po římsku

Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Dušení 0:15

Ingredience

4–8 artyčoků, podle velikosti
4 lžíce olivového oleje
8 stroužků česneku, nakrájených
200 ml bílého vína
200 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory. V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

2. Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře