Zkuste jednoduchou fúzi thajské a indické kuchyně a vytvořte během půl hodiny vynikající oběd, který si s chutí rádi zopakujete klidně i několikrát do týdne. Tato kombinace je totiž silně návyková.
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 25 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 2 porce
Na kuře
1 kuřecí prso
1/4 lžičky mletého římského kmínu
2 špetky soli
2 lžíce oleje
Nudle
200 g plochých rýžových nudlí
1 lžíce kokosového oleje
2 mrkve
1 kořenová petržel
1 cuketa
1 stroužek česneku
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého římského kmínu
3/4 lžičky pískavice řeckého sena
2 lžíce rybí omáčky
50 ml zeleninového vývaru
100 ml kokosového mléka
Na dohotovení
10 g arašídů
1 lžíce sezamových semínek
1 hrst čerstvého koriandru
Postup
Krok 1: Maso osolte a poprašte římským kmínem. Na rozpálenou pánev nalijte olej a maso nechte ze všech stran zatáhnout. Přendejte do trouby na plech a pečte 25 minut při 190 °C.
Krok 2: Dejte vařit nudle podle návodu na obalu. Var trvá zpravidla šest minut, poté nudle slijte a přelijte studenou vodou, aby se neslepily. Nechte okapat.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejte kokosový olej. Mrkev i petržel podélně rozkrojte a nakrájejte našikmo na slabé plátky. Vložte do pánve a asi tři minuty opékejte, dokud zelenina trochu nezměkne.
Krok 4: Přidejte cuketu nakrájenou na půlkolečka, najemno podrcený česnek, kurkumu, římský kmín a pískavici. Párkrát na pánvi prohoďte, aby se ingredience rozvoněly. Zakápněte jednou až dvěma lžícemi rybí omáčky. Opět prohoďte nebo promíchejte. Zalijte vývarem (příp. vodou) a kokosovým mlékem. Nechte asi minutu probublávat a promíchejte s nudlemi.
Krok 5: Podrcené arašídy a sezamová semínka opečte nasucho na pánvi. Hotové maso nakrájejte na plátky.
Krok 6: Nudle rozdělte na talíře, na každý rozprostřete polovinu nakrájeného kuřete, posypejte opraženými oříšky a nakonec posypejte najemno pokrájeným koriandem.