Už babičky nás učily, že na každou rýmu nejlépe zabere miska horkého a silného vývaru. Právě v období chřipek a dalších protivných viróz by měl být dobrý vývar neustále v domácích zásobách. Pokud nemáte čas ani chuť táhnout na plotně poctivý vývar několik hodin, stačí sáhnout po hotovém a jen ho ohřát. A pak už ho můžete obložit dalšími surovinami, které dodají další chuť, strukturu, vitaminy a minerály a z jednoduchého vývaru vznikne plnohodnotné jídlo a zároveň životabudič!
DO 30 MINUT 2 PORCE
SUROVINY (2 PORCE)
hovězí Konečně vývar
vejce
rýžové nudle
NA OBLOŽENÍ:
rajče
mungo klíčky
čerstvý zázvor
mrkev
limeta
pak choi salát
mořská řasa
POSTUP
Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť.
V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo jako ztracené vejce – to je trochu pracnější, ale vyplatí se.
V misce s vodou namočte rýžové nudle. Než se provaří vývar se zeleninou, nudle budou pěkně změklé. Pak je sceďte, vraťte do misky a přidejte k nim mungo klíčky a pokud máte tak na klínky nakrájený pak choi nebo listy špenátu a mořskou řasu.
Vše zalijte horkým vývarem, přidejte vejce a zakápněte limetou. Vezměte hůlky, lžíci a dobrou chuť.