Asijský třífazolový salát

Ingredience

sůl
12 lusků zelených fazolek
12 lusků žlutých tenkých fazolek, cukrového hrášku nebo jiných lusků
1,5 hrnku sójových bobů (edamame)
2 pórky, jen světlé části, nakrájené najemno
2 lžíce bílých sezamových semínek, nasucho opražených dozlatova
1/4 hrnku hořčicového dresinku
po 1/2 červené a zelené chilli papričce, zbavené semínek a nakrájené na plátky
1 lžíce limetové šťávy
2 lžíce nakládaného zázvoru, jemně nakrájeného
2 hrsti lístků čerstvého koriandru
1/2–1 lžička sezamového oleje

Příprava jídla

1 Ve vroucí osolené vodě vařte obojí lusky 8–10 minut a na poslední 3 minuty k nim přidejte i boby edamame. Potom slijte a ihned zchlaďte ledovou vodou. Lusky dejte do větší mísy, z edamame sloupněte slupičku a přidejte je k luskům. Nakonec všechno promíchejte s pórkem.

2 Všechny ostatní ingredience společně prošlehejte a promíchejte se základem salátu v míse.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře