Balzamikové kedlubny

Balzamikový ocet dodá kedlubnám sladký a zároveň kyselý tón.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:25

Ingredience

300 g kedluben (2–4 kusy), oloupaných a nakrájených na klínky
1/2 lžičky soli
1 lžička krupicového cukru
40 g másla
cca 400 ml vody
1/2–1 lžíce balzamikového octa (podle chuti)

Příprava jídla

1 Do velkého rendlíku nebo hlubší pánve dejte v jedné vrstvě kedlubnové klínky tak, aby kolem nich nebylo moc volného místa. Připravte si kolo z pečicího papíru, které bude pěkně pasovat do nádoby s kedlubnami, zatím ho odložte.

2 Ke kedlubnám přidejte sůl, cukr a máslo. Vlijte tolik vody, aby byly skoro ponořené. Zakryjte kolem z papíru a vařte na středním ohni asi 15 minut. Pak otestujte párátkem či zašpičatělou špejlí, zda jsou měkké. Pokud ne, vařte dál (jestli se odpaři-la většina tekutiny, přidejte pár lžic vody). Pokud měkké jsou, ale ještě plavou, odstraňte papír, zesilte oheň a nechte tekutinu odpařit – opatrně, aby se kedlubny nepřichytily.

3 Jakmile tekutiny zbývá jen velmi málo, vlijte balzamikový ocet a na středním ohni prohřívejte a každou půlminutu protřeste, aby se kedlubny nepřichytily. Měly by se začít pěkně lesknout. Jakmile zmizí veškerá tekutina, naposledy kedlubny protřeste a přesuňte je do nahřáté servírovací nádoby anebo rovnou k masu a podávejte.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře