Barevné kokosové řezy

Seznam surovin

kokos 250 gramů (jemně mletý)
mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 plechovka (Salko)
cukr moučkový 180 gramů ((podle potřeby))
likér kokosový 2 lžíce (Malibu)
kakao 2 lžíce
potravinářské barvivo (červené)
cukr moučkový (na posypání válu)
kokos (strouhaný, na posypání)

Postup přípravy

Malou část slazeného kondenzovaného mléka si ponecháme stranou na slepení a potření řezů. Zbylou větší část dobře promícháme s jemně mletým kokosem. Do směsi vmícháme kokosový likér a postupně vmícháme tolik moučkového cukru, aby vznikla tuhá hmota. Rozdělíme ji na tři části, jednu dobře propracujeme s kakaem na tmavou hmotu, druhou obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a třetí ponecháme bílou.

Všechny tři hmoty rozválíme (každou zvlášť) na pocukrovaném válu na tenké pláty, které potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a slepíme je k sobě. Takto slepený řez rozkrojíme na dvě poloviny, jednu polovinu potřeme mlékem, druhou položíme na ni položíme a zlehka přimáčkneme.

Boky barevného řezu zarovnáme ostrým nožem, povrch potřeme zbylým kondenzovaným mlékem a posypeme kokosem. Jakmile řezy ztuhnou, nakrájíme je na úhledné hranolky, kostičky nebo jiné tvary.

Poznámka k receptu

Rozmíchejte potravinářskou barvu nejprve v několika kapkách vody. Kokosová hmota se pak lépe a rovnoměrněji obarví.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře