Batátová polévka s opečenou cizrnou

Ingredience na 4 porce

650 g batátů
100g uvaření cizrny (vařená ze sklenice)
1 střední cibule
1 stroužek česneku
cca 5cm zázvoru
1/4 lžičky kurkumy
olej
sůl
pepř
vývar
300 ml kokosového mléka
petrželka na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1
V tlakovém hrnci na troše olejem zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme česnek a zarestneme.

2
Poté přidáme zázvor a po chvíli oloupané a nakrájené batáty a přidáme kurkumu, zalijeme vývarem, jen tak aby byly batáty ponořené. Vaříme cca 8-10 minut.

3
Mezitím si připravíme cizrnu. Na pánev dejte trochu oleje a jakmile je rozehřátý, vsypejte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte do křupava zhruba 4–6 minut.

4
Do polévky přidejte cizrnu a kokosové mléko a vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je třeba polévku ještě rozředit tak přidejte o něco více mléka a chvíli povařte. Polévku podávejte společně s opečenou cizrnou a posypanou petrželkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře