Batátové pyré

Seznam surovin

batáty – sladké brambory 1 kilogram
cibule 1 kus (větší)
olej olivový 1 lžíce
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Batáty oloupejte, nakrájejte a vařte ve vodě do změknutí. Uvařené batáty sceďte a tyčovým mixérem vymíchejte hladké pyré.

2. Cibuli nakrájejte na klínky nebo na půlkolečka, orestujte na olivovém oleji a podávejte spolu s batátovou kaší.

Poznámka k receptu

Nasládlé batáty se k vepřovému výborně hodí, navíc jsou lépe stravitelné než brambory.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře