Batátový krém s hřejivým kořením a kokosovým mlékem

Podzim s sebou přináší jak krásné prosluněné dny, které trávíme procházkami, tak i dny, kdy raději nevytáhneme paty z domu. Pro takové chvíle je ideální prohřát se do morku kostí skvělou batátovou polévkou, která nám díky směsi koření ještě navíc skvěle provoní dům.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 6 porcí

1 cibule
1 lžíce kokosového tuku
1 lžička červené kari pasty
5 g čerstvého zázvoru
2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička pískavice řeckého sena
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
600 g batátů
600 ml vroucí vody
1/2 lžičky soli
100 ml kokosového mléka

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve vyšším hrnci rozehřejte kokosový olej a cibulku opékejte dozlatova. Ztlumte plotnu na minimum. Do hrnce přidejte červenou kari pastu, najemno pokrájený zázvor, kurkumu, pískavici, římský kmín, skořici a míchejte asi minutu, dokud se koření nerozvoní.

Krok 2: Do hrnce přidejte na kostičky pokrájené batáty, zalijte vroucí vodou, osolte a vařte pod poklicí, dokud batáty nezměknou.

Krok 3: Stáhněte hrnec z plotny a zalijte kokosovým mlékem. Pokud chcete mít polévku ještě smetanovější a delikátnější, přilijte kokosového mléka ještě o trochu více – podle chuti. Rozmixujte krém tyčovým mixérem dohladka, případně trochu rozřeďte vodou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře