Bazalkové krevety s melounovým salátkem

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 25 min.
Porce: 6

Seznam surovin

krevety 24 kusů (oloupaných, s ocáskem)
šťáva pomerančová 2 lžíce
bazalka 4 snítky
olej olivový 1 lžíce
pepř
sůl

Salátek:

chléb 4 plátky
olej olivový 100 mililitrů
česnek 2 stroužky
meloun vodní 1 kilogram (bez semínek)
ocet vinný 2 lžíce (červeného)
bazalka 2 snítky
cibule bílá 1 kus
pepř
sůl

Postup přípravy

1. Krevety promíchejte s pomerančovou šťávou, nasekanou bazalkou a olivovým olejem. osolte je, opepřete a nechte 15 minut odležet.

2. Salát: Mezitím pokapejte plátky chleba částí oleje a ogrilujte je po obou stranách. chleba potřete česnekem a nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Meloun nakrájejte na kostky. V míse prošlehejte ocet se zbylým olejem a prolisovaným zbylým česnekem, osolte a opepřete. Přidejte meloun, chlebové kousky, natrhané lístky bazalky a na tenoučké plátky nakrájenou oloupanou cibuli.

3. Krevety navlékněte na špejle nebo jehly, ogrilujte je po obou stranách 2 – 3 minuty a podávejte se salátem.

Poznámka k receptu

Dbejte, aby byly krevety opravdu čerstvé, nebo raději použijte předvařené.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře