Bezinkový ocet

Těšte se na sladký ocet, podobný balzamikovému. Bezinky je důležité povařit, protože zasyrova jsou mírně jedovaté.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 450 ml
Doba přípravy: Do 20 minut 
+ macerace
Vaření 0:05

Ingredience

200 g bezinek, bez stopek a listů
350 ml bílého vinného octa
100 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Bobule nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem. Vlijte ocet, uzavřete a nechte v chladničce louhovat 3–4 dny.

2 Pak směs ze sklenice nalijte do rendlíku, vsypte cukr a zvolna přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut, cukr by se měl rozpustit. Slijte přes sítko do čisté sterilizované lahve a uchovávejte v chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře