Bezlepkové marokánky

Seznam surovin

voda 200 mililitrů
mouka rýžová 50 gramů
sirup rýžový 40 gramů
datle 100 gramů (sušené)
mandle 100 gramů (loupané)
semínka slunečnicová 50 gramů
semínka 1 lžíce (lněná mletá)

Postup přípravy

1 Z rýžové mouky, vody a rýžového sirupu uvaříme hustou kaši.

2 Necháme zchladnout a vmícháme datle nakrájené na kousky, mandle nasekané na kousky, slunečnicová semínka a mleté lněné semínko.

3 Poté, co kaše zcela vychladne, tvoříme z ní malé kuličky, které rozmáčkneme na placičku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct na 15−20 min do trouby vyhřáté na 180 °C.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře