Křehký korpus a vláčná náplň, to jsou typické znaky lehounkých francouzských koláčů. Tady ale křehké těsto korpusu nahradila ještě křehčí kokosová slupka, která koláči dodává exoticky pohádkový rozměr.
do 1 hodiny 8–10 porcí
Suroviny (8–10 porcí)
Krusta:
strouhaný kokos 90 g
bílek, lehce ušlehaný 1 ks
cukr krupice 55 g
Náplň:
smetana ke šlehání 40% 300 ml
kvalitní tmavá čokoláda nasekaná nadrobno 300 g
Žloutek 4 ks
kávový likér (Kahlúa) 2 lžičky
Postup
Troubu předehřejte na 140 °C. Nepřilnavou odepínací formu a průměru 20 cm (dno připněte do formy obráceně, spodní stranou dovnitř) vymažte máslem.
Promíchejte kokos, bílek a cukr. Směsí rovnoměrně vyložte formu do výše 4 cm po stěnách a dobře ji přitlačte. Pečte 40 minut nebo až zezlátne. Krustu nechte vychladnout.
Smetanu zahřejte téměř k bodu varu. Vsypte čokoládu a promíchávejte, až vznikne hladká směs. Nechte ji trochu vychladnout.
Do čokolády zašlehejte žloutky a likér, pak náplň přeceďte přes jemné síto a vlijte ji do vychladlého korpusu. Dejte chladit nejméně na 6 hodin a podávejte nakrájené na řezy.