Jak je tento recept jednoduchý, tak je i výborný. A hlavně bez lepku, takže se hodí i pro celiaky.
Ingredience
1,5 hrnku pořádně rozdrcených mandlí (místo mouky)
4 vejce (pokojové teploty)
½ hrnku cukru
1 lžíce citronová kůra (sušená)
máslo
Na dekoraci:
moučkový cukr
kousky mandlí
Postup přípravy
1
Předehřejeme troubu na 175 °C, vymažeme formu na koláč máslem.
2
Ušleháme 4 žloutky s cukrem.
3
Přidáme mouku z mandlí, citronovou kůru a promícháme.
4
Ušleháme sníh z bílků a opatrně ho promícháme se žloutkovou směsí.
5
Přelijeme směs do formy a 30 minut pečeme.
6
Poté necháme 15 minut vychladnout a vyklepneme.
7
Koláč posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme kousky mandlí.
40 min.
8 porce
Zdroj: itesco.cz