Bezlepkový krůtí řízek

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Snadný
Porce: 4

Seznam surovin

Řízek:

krůtí maso 4 plátky
máslo (přepuštěné nebo rostlinný tuk)

Quinoový trojobal:

mouka kukuřičná (s quinoovými vločkami v poměru 1:1)
quinoové vločky
sýr 40 gramů (parmazánového typu)
mléko (několik lžic)
vejce 1 kus
petržel hladkolistá
tymián (či jiné bylinky)
citronová kůra
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Kukuřičnou mouku samostatně vysypte do první misky a lehce osolte. Vejce rozklepněte do druhé misky, lehce osolte, opepřete a zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozmíchejte.

2. Quinoové vločky smíchejte s nasekanými bylinkami, sýrem a citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3. Maso obalte nejprve v kukuřičné mouce, následně ve směsi vajec a mléka a nakonec v quinoové směsi.

4. Obalené řízky smažte v přepuštěném másle. To dodá jídlu krásnou specifickou chuť. Je možné použít i kvalitní fritovací olej.

Poznámka k receptu

Nejen bezlepkové, ale navíc i vegetariánské řízky získáte, pokud místo krůtího masa takto obalíte tempeh.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře