Bezový ocet

O blahodárných účincích bezových květů není pochyb a věděli to i naši předkové. Květ černého bezu pomáhá při horečce i nachlazení, chrání cévy, je účinný při léčbě křečových žil i hemeroidů. Připravte si z nich ocet!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ neuvedeno
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 láhev

10 bezových květů
500 ml octa 8%

Postup

Krok 1: Květy důkladně opláchněte a nechte oschnout. Do čisté zavařovací sklenice nalijte ocet a přidejte květy tak, aby byly celé ponořené.

Krok 2: Přikryjte plátýnkem a nechte v chladu a temnu louhovat 4 až 6 týdnů. Pak ocet sceďte a přelijte do láhve.

Tip: Do octa můžete přidat i hrst malin. Malinovo-bezinkový ocet se bude hodit na sladké i slané saláty.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře