Blesková hrnková bábovka s přesnídávkou a slaným karamelem

Že máte po víkendovém obědě chuť na něco sladkého a nechcete přípravou strávit déle než 20 minut? Pak pro vás máme řešení v podobě bleskové hrnkové bábovky s kakaem a jablečným pyré. Zdravější rychlovka, která váš mlsný jazýček zaručeně uspokojí.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 bábovku

Na těsto

2.5 hrnku celozrnné špaldové mouky
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
1 sklenička jablečné přesnídávky

Na polevu

4 lžíce másla
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 kelímku 30% smetany ke šlehání
1 špetka soli

Na vymazání

máslo
hrubá mouka

Postup

Krok 1: V jedné míse smíchejte suché suroviny: mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Zvlášť smíchejte mokré suroviny: olej, vejce a přesnídávku.

Krok 2: Nyní vmíchejte tekutou směs do sypké, promíchejte a vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

Krok 3: Kakaovou bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 až 60 minut. Bábovka je hotová, když špejle po vytažení z bábovky zůstává suchá.

Krok 4: Bábovku nechejte zcela vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Zatímco bábovka chladne, připravte polevu. V kastrůlku rozpusťte cukr, přidejte máslo, smetanu a sůl a nechte chvíli provařit, dokud směs nezhoustne. Polevou polijte vychladlou bábovku.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře