Že máte po víkendovém obědě chuť na něco sladkého a nechcete přípravou strávit déle než 20 minut? Pak pro vás máme řešení v podobě bleskové hrnkové bábovky s kakaem a jablečným pyré. Zdravější rychlovka, která váš mlsný jazýček zaručeně uspokojí.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 1 bábovku
Na těsto
2.5 hrnku celozrnné špaldové mouky
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
1 sklenička jablečné přesnídávky
Na polevu
4 lžíce másla
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 kelímku 30% smetany ke šlehání
1 špetka soli
Na vymazání
máslo
hrubá mouka
Postup
Krok 1: V jedné míse smíchejte suché suroviny: mouku, cukr, kakao, sodu a sůl. Zvlášť smíchejte mokré suroviny: olej, vejce a přesnídávku.
Krok 2: Nyní vmíchejte tekutou směs do sypké, promíchejte a vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Krok 3: Kakaovou bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 až 60 minut. Bábovka je hotová, když špejle po vytažení z bábovky zůstává suchá.
Krok 4: Bábovku nechejte zcela vychladnout a poté ji vyklopte z formy. Zatímco bábovka chladne, připravte polevu. V kastrůlku rozpusťte cukr, přidejte máslo, smetanu a sůl a nechte chvíli provařit, dokud směs nezhoustne. Polevou polijte vychladlou bábovku.