Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč 25 x 25 cm
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:25

Ingredience

250 g másla, změklého (1 kostka) + na vymazání plechu
220 g krupicového cukru (1 hrnek)
4 vejce
225 g polohrubé mouky (1 a 1/4 hrnku) + na vysypání plechu
40 g kakaa (4 lžíce)
tenké plátky citronu a/nebo proužky citronové kůry na ozdobení

NA POLEVU

100 g moučkového cukru (3/4 hrnku)
cca 3–4 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Máslo s cukrem a vejci vyšlehejte do nadýchané pěny. Mouku a kakao přesejte přes jemné síto a přimíchejte k vaječné směsi. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu o rozměrech 25 x 25 cm a pečte 20–25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu těsta nebude po vytažení suchá a čistá. Nechte vychladnout.

2 K moučkovému cukru postupně přidávejte citronovou šťávu a společně je utřete do hladké polevy. Nalijte ji na vychladlý koláč a rozetřete po celé ploše. Nechte zaschnout, aby se na povrchu utvořila krustička. Podávejte nakrájené na řezy a ozdobené kolečky a/nebo kůrou z citronu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře