Bleskový Švestkový koláč

Seznam surovin

vejce 3 kusy
cukr třtinový 200 gramů
mléko 300 gramů (kravské nebo rostlinné)
olej 150 mililitrů
mouka 150 gramů (ječná)
mouka špaldová 150 gramů (jemná celozrnná)
kypřící prášek do pečiva 1 balení
skořice 1 lžička
švestky

Postup přípravy

Vajíčka vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Za stálého míchání přilejte olej a mléko. Přisypte oba druhy mouky předem promíchané s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, poklaďte švestkami a pečte 40 minut na 160 stupňů. servírujte se zakysanou smetanou a datlovým sirupem.

Poznámka k receptu

K servírování: zakysaná smetana, datlový sirup

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře