Bloody Mary ceviche

Ceviche je marinovaná ryba se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Marinování: 30 minut
Příprava

Ingredience

300 g čerstvého lososa (případně halibuta nebo jakékoli bělomasé ryby)
šťávu ze 2 citronů nebo limetek
1 lžíci olivového oleje
1 červenou papriku
1 avokádo
2 stonky řapíkatého celeru
1 červenou cibuli
300 ml tomatového džusu
100 ml vodky
tabasco
worchesterskou omáčku
sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.

2. Mezitím pokrájejte na kostky papriku, avokádo, cibuli i řapíkatý celer (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky cibule propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.

3. Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.

4. Připravte si Bloody Mary: smíchejte tomatový džus s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.

Improvizujte!
Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo mořské plody musí být naprosto čerstvé!
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře