Blumový džem s marcipánem

Seznam surovin

blumy 1 kilogram
cukr krupice 500 gramů
pektin jablečný 10 gramů
šťáva citronová (z 1 citronu)
marcipán 100 gramů

Postup přípravy

Blumy vypeckujte, nakrájejte na menší kousky, případně i částečně rozmixujte.

Vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, rozdrobte do ovoce marcipán (můžete ho použít i méně, záleží na sladkosti blum) a míchejte, dokud se nerozpustí.

Vařte asi 10 minut, mezitím smíchejte asi 2 lžíce cukru s pektinem. Do džemu přidejte nejprve cukr bez pektinu, jakmile se rozpustí, i část s pektinem. Vařte asi 5 minut a pak horký džem nalijte do vypařených skleniček, uzavřete a obraťte dnem vzhůru nebo zavařte.

Poznámka k receptu

Tenhle džem jsme v redakci vyhodnotili jako ideální do jogurtu. Když ho ochutnáte, cítíte nejdřív sladké blumy a pak výraznou chuť marcipánu. Chybí už jen domácí müsli.
Ingredience na 500 – 700 ml.

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře