Bombardino jako želé

Bombardino jako želé

Už jste někdy slyšeli o jelly shots neboli želé panácích? Pokud ne, tak dávejte dobrý pozor. Naučíme vás tuhle letní party chuťovku připravit.

Ingredience pro: 4 porce

100 ml bombardina
2 ks plátkové želatiny
100 ml kávy
šlehačka

Postup:

Krok 1: Základem všech želé panáků je příprava želatiny. Proto dejte nejprve do kastrůlku jedno balení želatiny, kterou nechte nabobtnat podle návodu. Většinou stačí přidat pár lžic vody a nechat 10 minut odstát. Zvolit můžete také želatinu práškovou, ale nám se s plátky pracovalo lépe.

Krok 2: K nabobtnané želatině přilijte bombardino a naplňte jimi třeba klasické panáky. Nechte ale trochu místa pod okrajem.

Krok 3: Druhý plát želatiny rozpusťte s již uvařenou kávou. Tuto směs posléze nalijte na již zatuhlé bombardino. Nápoj je sladký sám o sobě dost, ovšem pokud chcete, přislaďte jej.

Krok 4: Opět nechte zatuhnout. Bombardinové bonbonky pak můžete servírovat jen se lžičkou, nebo je opatrně pomocí nože vyklopte a nezapomeňte dozdobit šlehačkou.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře