Boršč s kuřecím masem

Seznam surovin

kuře 1/2 kusu
cibule 1/2 kusu
nové koření 2 kuličky
pepř černý 10 kuliček
bobkový list 1 list
sůl
olej 1 lžíce
česnek 3 stroužky
zelenina kořenová 200 gramů (mrkev,celer,petržel)
rajčatový protlak 50 gramů
brambory 250 gramů
zelí kysané 250 gramů
řepa červená 100 gramů
smetana zakysaná 1 kelímek

Postup přípravy

Kuře zalejeme větším množstvím studené vody, přidáme jednu oloupanou a rozkrojenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a sůl a vaříme asi 60 minut doměkka. V hrnci na oleji zpěníme druhou cibuli nakrájenou nadrobno, nasekaný česnek a oloupanou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Vmícháme rajský protlak, zalejeme scezeným kuřecím vývarem a přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky. Zelí propláchneme přes cedník, necháme okapat a vmícháme do polévky společně s oloupanou řepou nakrájenou na hranolky. Vše vaříme doměkka. Poté vhodíme do polévky kuřecí maso nakrájené na kousky. V miskách ozdobíme kopečkem kysané smetany.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře