Boršč

Boršč, to je podzimní klasika, která zahřeje i zasytí. Polévka plná masa i zeleniny vám dodá energii na celý den. S kopečkem zakysané smetany chutná fantasticky.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

2 červené řepy
200 g bílého zelí
2 mrkve
1 petržel
50 g celeru
1 stroužek česneku
1 cibule
50 g jemného kečupu
2 bobkové listy
sůl
pepř
olej
200 g zakysané smetany
citronová šťáva
300 g hovězího masa

Postup

Krok 1: Mrkev, petržel a celer očistěte, dejte spolu s masem do hrnce a zalejte 2 litry vody. Přidejte bobkový list, pár kuliček pepře a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte maso hodinu až hodinu a půl doměkka.

Krok 2: Poté vývar sceďte a nechte stranou. Maso nakrájejte na kousky a zeleninu také. Červenou řepu vařte vcelku asi půl hodiny v jiném hrnci. Poté ji oloupejte a nakrájejte. Zelí nakrouhejte na tenko. Cibuli nakrájejte nahrubo a stroužek česneku nadrťte.

Krok 3: Na oleji v hrnci opečte nejdřív cibuli, pak přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a vše opečte. Vmíchejte zelí a nechte ho zkřehnout. Nakonec do směsi vmíchejte česnek, kečup, promíchejte a nechte ho rozvonět.

Krok 4: Do hrnce přidejte nakrájené maso a pokrájenou zeleninu. Vše prohřejte. Polévku podle potřeby ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Krok 5: Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře