Borůvkové muffiny z jogurtového těsta

Není nic jednoduššího! Těsto připravíte v jedné míse, přidáte lahodné borůvky a dáte péct. Dokonale vláčné muffiny budou na stole během chvilky.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 12 muffinů

200 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 sáček prášku do pečiva
300 g smetanového bílého jogurtu
2 vejce
1 špetka soli
120 g borůvek

Na vymazání formy

1 lžička másla
2 lžíce hrubé mouky

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečiva. Nyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.

Krok 2: Do těsta opatrně zamíchejte 2/3 množství borůvek. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypejte hrubou mouku. Těsto rozdělte do formy.

Krok 3: Muffiny dejte péct asi na 30 minut a po prvních 7 minutách pečení na ně rozdělte zbylé borůvky.

Krok 4: Hotové muffiny opatrně vyjměte z formy a nechte je zchladnout na drátěné mřížce.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře