Borůvkový koláč s kefírem a drobenkou

V letním období není borůvek nikdy dost! A už vůbec ne dobrot z nich připravených. Upečte si vláčný kakaový koláč plný ovoce. S marcipánovou drobenkou chutná dokonale!

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 1 pekáč o rozměrech 35 × 25

Na těsto

200 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
4 vejce
200 ml kefíru
150 g cukru
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
400 g borůvek

Na drobenku

50 g hrubé mouky
1 žloutek
50 g cukru
50 g marcipánu

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, cukr, přidejte žloutek a najemno nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a kefír. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.

Krok 3: Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně borůvky a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře