Borůvkový koláč s mřížkou

Borůvkový koláč s mřížkou

Pokud máte v oblibě moučníky z křehkého těsta, tento si určitě zamilujete. Borůvky v kombinaci s mascarpone a křupavým těstíčkem chutnají fantasticky.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 40 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 formu o průměru 24 cm

Na těsto

300 g hladké mouky
1 vejce
150 g másla
80 g třtinového cukru
1 lžička citronové kůry

Na dohotovení

500 g borůvek
1 lžíce třtinového cukru
250 g mascarpone
1 vejce

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte.

Krok 2: Přidejte nakrájené máslo, vejce a vše důkladně propracujte. Těsto zabalte do fólie a nechte ho půlhodinky v chladu.

Krok 3: Mascarpone prošlehejte s vejcem. Borůvky propláchněte, nechte okapat, a pak je smíchejte s cukrem.

Krok 4: Vychladlé těsto vyndejte z lednice. Odeberte necelou třetinu, zbylou větší část vyválejte na velikost o něco větší, než je forma. Těsto přeneste do formy a vytvarujte okraje. Přebytečné těsto seřízněte.

Krok 5: Na těsto naneste mascarpone a uhlaďte. Přidejte vrstvu borůvek. Zbylé těsto vyválejte, nakrájejte na proužky a vytvořte na koláči mřížku.

Krok 6: Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře