Bouillabaisse

Kuchyně: francouzská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 50 min.
Porce: 4

Seznam surovin

vývar rybí 1,5 litru
ryba 1 kilogram (mořské ryby, plody moře a mušle)
zelenina 1 kilogram (řapíkatý celer, mrkev, petržel, fenykl)
cibule šalotka 100 gramů
víno bílé 5 decilitrů (suché)
olej olivový 50 gramů
česnek 3 stroužky
rajčatový protlak 1 lžička
šafrán (10 pestíků)
bobkový list 2 kusy
nové koření 5 kuliček
pepř černý 5 kuliček
tymián 1 snítka
pepř černý (mletý)
sůl

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm oloupanou a jemně nakrájenou šalotku s česnekem. Přidáme protlak, šafrán, bobkový list, nové koření, pepř, vše zalijeme vínem a vývarem, osolíme a necháme vařit.

Mezitím očistíme všechnu zeleninu, nakrájíme ji na větší kusy, přidáme do polévky a povaříme asi 15 minut do poloměkka. Pak postupně přidáme očištěné a na kousky nakrájené ryby a dary moře (ryby s tužším masem přidáme jako první, po několika minutách přidáme ryby s křehčím masem a plody moře) a vše dovaříme doměkka.

Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a tymiánem a podáváme s toasty.

Poznámka k receptu

Hotovou polévku můžete dochutit ještě ostrou francouzskou česnekovou majonézou aioli, kterou můžete potřít i toasty.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře