Božská bramborová kaše s hráškem a mátou

Osvěžte klasickou bramborovou kaši hráškem a mátou! Tahle kombinace zní možná neobvykle, ale je mnohokrát poctivě otestována a vaši přílohu pozvedne do úplně jiných výšin.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

600 g brambor
350 g mraženého hrášku
sůl a pepř
150 ml plnotučného mléka
3 lžíce másla
1 hrst čerstvé máty

Postup

Krok 1: Oloupané a na menší kusy pokrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka.

Krok 2: Mezitím 2 minuty v osolené vodě povařte hrášek, sceďte, propláchněte studenou vodou, aby zůstal hezky zelený, a spolu s mlékem (nebo smetanou) a nasekanou mátou rozmixujte dohladka. Část hrášku můžete nechat na ozdobu.

Krok 3: Slité brambory rozšťouchejte s máslem, vmíchejte hrášek, podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat. Hráškové pyré je skvělé k rybám a drůbeži.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře