Bramboračka

Ingredience

100 g másla a 2 lžíce olivového oleje
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
1 pórek, nakrájený na kolečka
2 stroužky česneku, jemně nakrájené
300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
800 ml drůbežího vývaru
300 ml mléka
šťávu z jednoho citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
50 g zelených lístků, např. rukoly
sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

DEN PŘEDEM
1. rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci. Přidejte cibuli, pórek a česnek a tři minuty smažte, až změknou. Vsypte brambory a promíchejte, aby se obalily tukem. Přiklopte na 4–5 minut, občas zamíchejte.

2. přidejte vývar a mléko, přiveďte k varu. Zmírněte oheň a 20 minut pomalu vařte. Osolte a opepřete, přidejte citronovou šťávu, rozmixujte.

PŘED PODÁVÁNÍM
pokapejte olivovým olejem a ozdobte rukolou.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře