Ingredience
100 g másla a 2 lžíce olivového oleje
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
1 pórek, nakrájený na kolečka
2 stroužky česneku, jemně nakrájené
300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
800 ml drůbežího vývaru
300 ml mléka
šťávu z jednoho citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
50 g zelených lístků, např. rukoly
sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
DEN PŘEDEM
1. rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velkém hrnci. Přidejte cibuli, pórek a česnek a tři minuty smažte, až změknou. Vsypte brambory a promíchejte, aby se obalily tukem. Přiklopte na 4–5 minut, občas zamíchejte.
2. přidejte vývar a mléko, přiveďte k varu. Zmírněte oheň a 20 minut pomalu vařte. Osolte a opepřete, přidejte citronovou šťávu, rozmixujte.
PŘED PODÁVÁNÍM
pokapejte olivovým olejem a ozdobte rukolou.
Zdroj: apetitonline.cz