Obtížnost přípravy: Střední Doba přípravy: 60 min. Porce: 4
Seznam surovin
brambory 500 gramů
pivo tmavé 3 decilitry
cibule 2 kusy
klobása 2 kusy (ostrá)
česnek 2 stroužky
vejce 6 kusů
petržel kadeřavá/kudrnka
olej slunečnicový
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou.
2. Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji.
3. Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete
a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem.
4. Pečte na mírném plamenu dozlatova, pak vše zasypte petrželkou.