Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tzhle kopečky podle ,Sandtnerky´ díky strouhance křupou i druhý den.
Náročnost: Snadné Počet porcí: 4 Doba přípravy: Do hodiny Pečení 0:15
Ingredience
600 g brambor, oloupaných, varný typ C
1 lžíce soli
300 g másla + na vymazání plechu
1 vejce + 3 žloutky
150 g strouhanky
200 g parmazánu + 100 g na posypání
Příprava jídla
1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte. V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte. Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky. Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova. Podávejte osolené k pečenému masu.