Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tzhle kopečky podle ,Sandtnerky´ díky strouhance křupou i druhý den.

Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny 
Pečení 0:15

Ingredience

600 g brambor, oloupaných, varný typ C
1 lžíce soli
300 g másla + na vymazání plechu
1 vejce + 3 žloutky
150 g strouhanky
200 g parmazánu + 100 g na posypání

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte. V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte. Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky. Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova. Podávejte osolené k pečenému masu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře