Bramborové placky

Seznam surovin

brambory 1 kilogram (varný typ C)
mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
vejce 1 kus
sůl 1 lžička
máslo (na opečení)
brusinky (zavařené k podávání)

Postup přípravy

1. Brambory vydrhněte kartáčkem a ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo prolisujte lisem na brambory. Přidejte mouku, sůl, vejce a vypracujte měkké, nelepivé těsto (je možné, že mouku ani nespotřebujete, nebo naopak budete muset trochu přidat, záleží na vodnatosti brambor).

2. Z těsta odkrajujte lžící kousky a na pomoučněné ploše je vyválejte na placky vysoké asi 0,5 cm. V pánvi nechte rozpustit trochu másla a placky postupně z obou stran opečte. Podávejte s brusinkovou zavařeninou.

Zdroj: igurmet.cz
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře