Bramborové pusinky s dušeným hovězím masem

Neodolatelná úprava brambor s masem, které se rozplývá na jazyku.

Ingredience

Bramborové pusinky:

1 kg brambor
125 ml smetany ke šlehání
4 žloutky
2 celá vejce
50 g másla
1 lžička soli
černý pepř
muškátový oříšek

Dušené hovězí maso:

1 kg hovězího masa
1 cibule
sůl
černý pepř
olej
voda (nebo vývar)

Postup přípravy

1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme, vodu slijeme.

2
Brambory rozmačkáme, přidáme žloutky, máslo a polovinu soli, pepř, muškátový oříšek a ¾ smetany.

3
Směs vymícháme do hladkého pyré. Můžeme použít ruční šlehač.

4
Sáček na zdobení naplníme bramborovým pyré a na pečicí plech nastříkáme pusinky. Plech vložíme do lednice a necháme zchladit.

5
Troubu rozehřejeme na 190 °C. Rozšleháme celá vejce se zbytkem smetany. Vyjmeme plech z lednice a bramborové pusinky opatrně potřeme směsí vajec a smetany. Pečeme dozlatova.

6
Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájíme na plátky a opepříme.

Plátky opečeme na rozpálené pánvi z obou stran. Vyjmeme z pánve a necháme odpočinout stranou.

Nakrájíme očištěnou cibuli a opečeme ji na výpeku z masa. Přilijeme trošku horké vody a vaříme, dokud se voda neodpaří, poté přidáme maso.

Osolíme, přidáme horkou vodu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Hlídáme, abychom maso nepřipálili, a v případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Tip:

Připravte nejdříve maso a až poté bramborové pusinky.

65 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře