Bramborový kastrol s kuřecím masem a sýrem

Budeme potřebovat:

2 kg – brambory
1 ks – cibule
1 ks – mrkev
1/2 lžíce – máslo
1,5 šálku – smetana na vaření
sůl, pepř
koření na maso
tymián
8 ks – kuřecí stehno
4 lžíce – majonéza
1,5 šálku – mozzarella
1/4 šálku – parmezán

Postup přípravy

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.

Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme nastrouhanou mrkev a na másle orestujeme do zlata. Směs cibule a mrkve přidáme k bramborám a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme tymián a celou hmotu navrstvíme do formy na pečení. Smetanu ohřejeme na mírném ohni a zalijeme připravené brambory.

Kuřecí stehna očistíme (vykostíme), osolíme a opepříme podle chuti. Uložíme je na brambory a potřeme je majonézou.

Posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení (cca 5-10 minut) alobal stáhneme a necháme zapéct.

Zdroj: nejrecept.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře