Bramborový koláč s cibulí a sýrem

Chuť na bramboráky by byla, ale nálada stát u sporáku a vsakovat do sebe česnekový olej už tolik ne? Zkuste sýrový koláč, ve kterém brambory i česnek najdete, zato kalorií i práce obsahuje podstatně méně…

Ingredience pro: 1 koláč

800 g brambor
120 g žitné mouky
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
1 lžička soli
pepř
3 vejce
100 g strouhaného sýru
3 cibule
2 lžíce másla
3 stroužky česneku

Postup

Krok 1: Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, propláchněte studenou vodou, abyste se zbavili části škrobu, a v čisté utěrce vyždímejte.

Krok 2: Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a pomažte ho máslem.

Krok 3: Mouku (klidně dejte hladkou pšeničnou), vajíčka, nasekaný rozmarýn, čerstvě mletý pepř, sůl, sýr a prolisovaný česnek smíchejte, přidejte brambory a těsto rozetřete do formy.

Krok 4: Do těsta lehce zatlačte asi 1,5 cm tlustá kolečka cibule, každé osolte a položte na ně kousek másla. Pečte asi 50 minut při 170 °C. Na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se opekl vršek koláče.

Krok 5: Podávejte teplé nebo studené.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře