Bramborový salát s grilovaným tempehem

40 min.

Ingredience

800 g brambor typu A
3 jarní cibulky
100 ml olivového oleje
200 g marinovaného tempehu
2 salátové okurky
80 g vlašských ořechů
sůl
pepř

TIP: Salát můžete dochutit i bílým jogurtem.

Postup přípravy

1
Očištěné brambory i se slupkou nakrájejte na plátky, dejte je do grilovacího tácku.
2
Přidejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem.
3
Grilujte přibližně 20 minut, sem tam promíchejte.
4
Tempeh nakrájejte na menší plátky. Krátce je ze všech stran ogrilujte na tálu pokapaném troškou oleje, celkem asi 5 minut.
5
Hotové brambory smíchejte s okurkami nakrájenými na nudličky a ogrilovaným tempehem.
6
Salát dochuťte podle potřeby solí, pepřem a olivovým olejem.
7
Posypte ho nasucho orestovanými ořechy.

Zdroj: itesco.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře