Brambory s texaským chilli

Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.

Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do hodiny 
Pečení 1:00

Ingredience

4 velké (co možná největší) brambory, varný typ B
1 lžíce olivového oleje
450 g mletého hovězího masa
1 červená cibule, jemně nasekaná
1 červená paprika, jemně nasekaná
1 lžíce mletého kmínu
2 lžíce rajčatového protlaku
½ papričky jalapeňos, jemně nasekané
350 ml horkého zeleninového vývaru
400g konzerva červených fazolí, slitých
sůl a pepř
jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut. Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu. Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte. Přidejte fazole a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.

3 Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře