Brambory se slaninou v balíčku

Brambory se slaninou v balíčku

Jednoduchá příloha ke grilovaným specialitám. Alobalové balíčky si můžete přichystat předem, pak dát na gril a o nic víc se nestarat. V balíčku brambory dokonale změknou a nasáknou vůní bylinek a slaniny.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

500 g nových brambor
1 palice česneku
300 g anglické slaniny
1 hrst čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
2 čerstvé chilli papričky
1 lžička mleté sladké papriky
1 červená cibule
1 lžička soli
4 špetky pepře
4 lžičky slunečnicového oleje

Postup

Krok 1: Ze dvou vrstev alobalu si připravte čtyři větší obdélníky. Na jejich střed nalijte trochu oleje, na olej rozdělte oškrabané nebo důkladně omyté drobné rané brambory (pokud máte větší, nakrájejte je).

rok 2: K bramborám přidejte do každého balíčku 2–3 celé oloupané stroužky česneku, kolečka červené cibule, kostičky anglické slaniny, rozmarýn a tymián.

Krok 3: Vše lehce okořeňte mletou paprikou, osolte a opepřete. Pokud máte rádi pikantní, přidejte i půlku nasekané chilli papričky.

Krok 4: Balíčky zabalte a dejte je péct na mřížku grilu (na střední výkon) do změknutí brambor – asi na 30 minut.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře