Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

Brambory na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do hodiny 
Pro 4–6 osob
Grilování 0:10

Ingredience

500 g malých brambůrek s pěknou slupkou
sůl
10–12 plátků slaniny, podélně rozpůlených
rostlinný olej na zakapání

NA SÝROVÝ DIP

180 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce ostré pasty harissa
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.

2 Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.

3 Na dip vyšlehejte sýr s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.

4 Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.

5 Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není slanina pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře